Ingrediënten 4 personen:

  • 1 Rode ui gesnipperd
  • 4 el Extra Vierge Olijfolie
  • 300 gram Arborio rijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 liter gekookt water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 90 gram Grana kaas (Lidl of Aldi is perfect) of Parmezaanse geraspt
  • 1 kleine pompoen (bijv. flespompoen) in blokjes van ongeveer 1 cm
  • 1 el droge tijm
  • 2 knoflookteentjes uit de knoflookpers
  • 150 gr pancetta of ontbijtspek dungesneden
  • 2 bosuitjes gesneden in plakjes
  • 8 Pecan nootjes aan stukjes

Bereiding:

Bak de pancetta in een droge koekenpan lekker knapperig en laat ze afkoelen.

Bak in 1 el olijfolie de pompoen met de tijm en voeg na 2 min de knoflook pas toe. Hussel 5 min en blus af met een beetje water en laat nog 5 min met deksel erop sudderen.  Zet daarna uit.

Neem een redelijke pan om de uitjes in 2 min glazig te fruiten in 3 el olijfolie. Doe de rijst erbij en roer nogmaals 2 min door tot de rijst ook glazig is. Blus af met de witte wijn en laat zachtjes koken. Doe de bouillonblokjes erbij en iedere keer een scheut water uit de waterkoker wanneer het vocht is opgenomen. Blijf tussendoor af en toe roeren.

Het duurt ongeveer 15-20 min tot de rijst gaar is. Hij moet zacht zijn maar wel een ‘beet’ hebben. Zet het vuur uit en laat de rijst 3 min rusten. Voeg daarna de kaas toe en wanneer deze is opgenomen ¾ van de pompoen en ¾ van de pancetta.

Doe de risotto op een bord en versier met de rest van de pompoen, pancetta, bosuitjes en de pecan nootjes.

 

EET SMAKELIJK !!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *